Přála si k Vánocům vraždu vlastního táty. Ten dárek dostala... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Přála si k Vánocům vraždu vlastního táty. Ten dárek dostala...

Pavla Š. zastřelili vrazi najatí jeho vlastní dcerou.
Pavla Š. zastřelili vrazi najatí jeho vlastní dcerou. (Shutterstock.com)

Vánoce mají být svátky klidu a míru, kdy se rodina sejde pohromadě. Pavel Š. (†58) však z návštěvy své dcery v prosinci 1993 radost neměl. Vlastní nezdárné dítě ho kvůli penězům nechalo zastřelit.

Pavlovi Š. ukázal krátce před smrtí život svou vlídnější tvář. Přišel si na slušné peníze. Prodal zrestituované nemovitosti a navíc vysoudil odškodné za pracovní úraz, k němuž došlo už roku 1981. Štěstí mu kalil jen fakt, že jeho žena Jana byla ve vazbě kvůli podezření z krácení daně.

Oba však věřili, že pro ni vyšetřování dopadne příznivě. Novopečený milionář se odstěhoval z Hradce Králové na chalupu do obce Hnátnice v podhůří Orlických hor. Těšil se, jak na vsi stráví své první Vánoce. V hospodě už si zamluvil dva kapry a bramborový salát. Na svátečních dobrotách si však už nepochutnal.

V podvečer 16. prosince 1993 přijelo k chalupě Pavla Š. auto. Dva muži – Ivan M. a Lubomír F. – vystoupili, dcera Pavla Š. Maud zůstala ve voze. Mladá žena dobře věděla, že u sebe bude mít otec vysokou hotovost, a ona peníze potřebovala. Její komplicové Pavla Š. udeřili do zátylku a zezadu zastřelili. Coby podíl na vraždě vlastního táty dostala dvě stě tisíc.

V lednu pak Maud do Hnátnice přijela znovu a sehrála komedii s nálezem těla zavražděného otce. Podle svědků bědovala a plakala. Policisty se pak snažila svést na falešnou stopu a tvrdila, že poprava souvisela s matčiným vyšetřováním. Úhybný manévr se jí však nevydařil. Maud i její komplicové dostali za vraždu po sedmnácti letech vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.