Nevěrník otrávil nemohoucí manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Nevěrník otrávil nemohoucí manželku

Muž se chtěl nemocné ženy zbavit, otrávil ji.
Muž se chtěl nemocné ženy zbavit, otrávil ji. (Shutterstock.com)

Anežka B. (†62) z České Třebové trpěla silným revmatismem a už čtyři roky byla zcela nemohoucí a upoutána na lůžko. Manžel Josef B., který s ní prožil celý život a měl jí být oporou, se jí však snažil zbavit. Nebožačku trávil různými jedy, dokud se mu ji nepodařilo v červenci 1958 skutečně zabít. 

Anežka B. zemřela 24. července 1958  během převozu do nemocnice a lékař nařídil soudní pitvu. Ta však provedena nebyla. Teprve po pohřbu nešťastné důchodkyně vyšlo najevo, že zesnula za značně podezřelých okolností. Anežčini známí nezávisle na sobě informovali úřady, že její muž Josef již dříve mluvil o tom, že by se nemocné ženy rád zbavil.

Sám udržoval už tři roky před Anežčinou smrtí poměr s Marií Š. Kamarádkám si Anežka B. často stěžovala, že jí manžel podává podivně hořká jídla, po kterých je jí pak zle. To potvrzovala i zdravotnická dokumentace mrtvé, kde stálo, že v posledním roce života trpěla nevolnostmi a průjmy. Exhumace těla a následné analýzy potvrdily, že Anežka B. zemřela po otravě arzenem.

Josef B. nejprve zapíral, pak se ale přiznal. Svou ženu trávil rok, než se dostavil úspěch. Nejprve jí do jídla přimíchával různé tišící medikamenty, potom přešel na arzen. Těžko říct, v jaké úzkosti musela nepohyblivá žena prožívat své poslední měsíce. Manžela podezřívala, zároveň však na něm byla zcela závislá.

U soudu se Josef B. »hájil« tím, že se mu nemocná Anežka zhnusila. Ze svého dopadení byl upřímně překvapen, myslel, že smrt nemocné důchodkyně nebude nikoho zajímat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.