Ludmila se utopila ve vlastní krvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Ludmila se utopila ve vlastní krvi!

Vrah Ludmilu napadl na procházce se psem.
Vrah Ludmilu napadl na procházce se psem. (Shutterstock.com)

Případ surové, sexuálně motivované vraždy, která se odehrála v září 1990 v Brně, se zapsal do dějin české kriminalistiky černým písmem. Ženu na procházce tehdy někdo ubodal.

Detektivové vypátrali pravděpodobného pachatele – sadistu, který byl již za útoky na ženy dříve potrestán. Všechny důkazy svědčily proti němu. Soud ho ale nečekaně osvobodil.

Ludmila V. (†46) vyrazila 5. září 1990 jako každý den na procházku se svým psem podél řeky Svratky. Domů se však už nikdy nevrátila. Na cestě se střetla se svým vrahem, který ji surově ubodal. Jedna z ran přetnula tepnu a žena vykrvácela do plic – doslova se utopila ve vlastní krvi.

Detektivové zjistili, že se na místě pohyboval Pavel G., již dříve trestaný za násilné činy na ženách. Ačkoliv mladík pocházející z romské komunity tvrdil, že se s Ludmilou V. vůbec nepotkal, na jejím oblečení byla nalezena vlákna z jeho svršků. Zároveň na jeho pach reagoval i služební pes. A poznalo ho i několik svědků a Pavel G. nakonec neprošel ani na detektoru lži.

Sadistický mladík byl nejprve odsouzen ke třinácti letům vězení a ochranné léčbě. Nejvyšší soud však rozsudek zrušil s tím, že důkazy nejsou jednoznačné a existuje malá možnost, že pouze mrtvou ženu našel a manipuloval s ní. Sadista tak odešel svobodně domů…



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.