Matka našla zavražděného syna v koupelně: Uškrtil ho milenec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Matka našla zavražděného syna v koupelně: Uškrtil ho milenec!

Bohumír skonal v koupelně
Bohumír skonal v koupelně (Aha! – Dan Černovský, ara)

Když 17. listopadu 1984 spěchala vyděšená matka Bohumíra K. (†46) do bytu svého syna, měla o něj strach. Ani v nejhorších fantaziích si však nedovedla představit, co ji tam skutečně čeká.

Bohumír K. nezvedal telefon, takže ho vyrazila milující matka do jeho bytu na pražském Barrandově zkontrolovat. Syn však neodpovídal ani na zvonění, bušení a volání. Ženě se podařilo přesvědčit souseda, aby přelezl do Bohumírova bytu přes společné lodžie. Bezvládný Bohumír K. ležel v koupelně a na první pohled bylo zřejmé, že nezemřel přirozenou smrtí. Někdo ho uškrtil.  

Detektivové zjistili, že se Bohumír K. pohyboval v lepší společnosti. Coby vedoucí pracovník v podniku Filmexport, který se staral veškerý filmový dovoz i vývoz, měl významné kontakty a konexe. Přestože by díky tomu patřil mezi žádané ženichy, žádnou partnerku neměl. Bylo veřejným tajemstvím, že Bohumír K. dává při intimních hrátkách přednost mužům. Nevyhýbal se ani placené lásce mladíků, jichž se okolo filmu motalo mnoho. A tímto směrem také zaměřili detektivové i své pátrání.

Bylo pravděpodobné, že Bohumíra zavraždil jeden z jeho milenců. Protože však byla homosexualita v socialistickém Československu tabuizována a nebylo běžné mluvit o vztazích mezi osobami stejného pohlaví, ani Bohumír se o svých partnerech s nikým nebavil, spíše se snažil vše tajit. Záhadný milenec tak policii proklouzl a vražda zůstala neobjasněná.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.