Margitta naletěla gynekologovi: Tajně ji oddal a pak umlátil kameny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Margitta naletěla gynekologovi: Tajně ji oddal a pak umlátil kameny!

Margitta si svatební šaty moc dlouho neužila (ilustrační foto)
Margitta si svatební šaty moc dlouho neužila (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Smrt zámožné Margitty Vörösmartyové doprovázel velký zájem prvorepublikových médií. Brutální krvavé vraždy se dopustily tehdejší »celebrity«. Kameny ji utloukli redaktor Národních listů Ján Michálko, tajemník národně socialistických železničářů Mikuláš Sikorski a gynekolog bohatých paniček MUDr. Jan Klepetář.

Margitta Vörösmartyová pracovala v Americe jako služebná a přišla si tam na slušné peníze. Poté se vrátila do Československa a ke štěstí už jí chyběl jen manžel. Díky vysokému věnu neměla o nápadníky nouzi, své srdce nakonec věnovala šarmantnímu novináři Jánu Michálkovi.

Dokonce mu dala padesát tisíc korun, aby mohl zařídit záležitosti související se svatbou. Michálkovi se do ženění příliš nechtělo, ale Margitta už začala naléhat. Proto vymyslel ďábelský plán. Svatbu nafingoval se svými kumpány. Gynekolog Klepetář si zahrál oddávajícího, Sikorski dostal roli svědka.

Margitta byla šťastná, že je konečně pod čepcem, ale trojici spiklenců bylo jasné, že jejich habaďůra nevydrží dlouho. Proto padlo rozhodnutí: falešné novomanželky se musíme zbavit. Margittu vylákali v létě 1926 na výlet do Tater a tam ji na Štrbském plese utloukli kameny.

Ze získaného jmění se však neradovali dlouho. Policie je dopadla a roku 1928 byl redaktor Michálko odsouzen k trestu smrti, tajemník Sikorski k patnácti letům vězení a gynekolog Klepetář na doživotí.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz


Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.