Syna (†3) ubila, dcerku (†1) upálila, protože chtěla jít na pivo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Syna (†3) ubila, dcerku (†1) upálila, protože chtěla jít na pivo

Ani ne roční dceru šílená matka upálila.
Ani ne roční dceru šílená matka upálila. (Profimedia.cz (ilustrační foto))

Margita G. Spáchala ten nejstrašnější čin, jakého se může matka dopustit – zavraždila svého tříletého synka a upálila i sotva roční holčičku. A důvod? Děti plakaly a ona chtěla jít na pivo.

Margita G. žila se svými dětmi ve Vraňanech u Mělníka. V kritický den roku 1978 chtěla jít do hospody. Její tříletý syn Karlíček však stále plakal a nechtěl spát. Rozzuřená Margita vzala polínko a několikrát ho praštila do hlavy. Bezvládné tělo chlapečka pak položila do postýlky k jeho malé sestřičce Věrce. Do peřinek následně odhodila nedopalek cigarety a klidně odešla do hospody. Když se po šesti hodinách vrátila, byly už obě děti mrtvé. Margita sice přiznala, že synka tloukla polenem, ale o cigaretě tvrdila, že jí spadla do postýlky náhodou a ona si toho nevšimla. Detektivové však našli svědkyni, která tvrdila, že se jí Margita v hospodě sama přiznala, že už od dětí bude mít pokoj. Soud krkavčí matku poslal za dvojnásobnou vraždu na dvacet let za mříže.

V roce 1991 Nejvyšší soud rozhodl o zrušení trestu, došel totiž k závěru, že žena sice ubila syna, ale požár nezaložila záměrně. Svědkyně, která tvrdila, že se jí žena svěřila s upálením dětí, byla prý nevěrohodná. Margitě G. byl trest snížen na třináct let, které si již odseděla, a proto byla propuštěna.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.