Chlapec (17) z nudy zabil v Jizerkách turistku (†22). Druhý den zmrzlou mrtvolu znásilnil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Chlapec (17) z nudy zabil v Jizerkách turistku (†22). Druhý den zmrzlou mrtvolu znásilnil

Annelore byla posmrtně zneužita
Annelore byla posmrtně zneužita (Shutterstock.com)

Dva dny hledali dobrovolníci, horská služba i příslušníci veřejné bezpečnosti v únoru 1960 Annelore Feixovou (†22). Všichni se domnívali, že se jen ztratila. Skutečnost byla mnohem krutější. Annelore potkala v Jizerských horách zákeřného vraha.

Mladá sportovkyně si vyjela jako každý den na běžkách, ale domů do Janova nad Nisou už nedorazila. Tělo Annelore našli dobrovolníci ukryté pod větvemi a sněhem. Dívku někdo postřelil a ubil. Podle soudního lékaře umírala v bolestech dlouhé hodiny. Skutečně šokující bylo však zjištění, že její mrtvolu vrah sexuálně zneužil.

Poslední viděl Annelore naživu její známý, s dívkou se potkali v běžkařské stopě. Svědek vypověděl, že si všiml neznámého mladíka v zimní železničářské uniformě, který stál pod svahem a sledoval je. Detektivové svědka nejprve podezírali a mysleli si, že si tajemného železničáře vymyslel. Pak ale mladíka skutečně vypátrali.

Ivan Drábek (17) dlouho snil o tom, že zastřelí nějakou ženu. Chodil po horách a sbíral odvahu, našel ji 10. února 1960, když ho míjela Annelore Feixová… Třikrát na ni vystřelil a tloukl ji pažbou do hlavy. Umírající dívku strčil do skalní prolákliny a zakryl větvemi a sněhem. Pak utekl. V noci se na místo činu vrátil, to už byla Annelore mrtvá.  Drábek se vzrušil a na ledovém těle se uspokojil. Před popravou ho zachránil jeho nízký věk, odseděl si čtrnáct let ve vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.