V areálu nemocnice v Motole ležela mrtvola bez hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V areálu nemocnice v Motole ležela mrtvola bez hlavy

Nemocnice v Motole
Nemocnice v Motole (Aha!)

V roce 1982 vzrušil Prahu případ vraždy veksláka Františka Zapletala. Vrah pokoutnímu obchodníkovi s cizí měnou uřízl hlavu a ta se už nikdy nenašla. Vypátrán nebyl ani pachatel hrůzného činu.

Tělo Františka Zapletala objevili 27. října 1982 zaměstnanci nemocnice Motol. Bezhlavé torzo leželo pod hromadou odpadků v odlehlé části areálu bez povšimnutí nějaký čas. Soudní lékař určil, že od smrti uplynul přibližně měsíc.

Detektivové brzy zjistili, že si Zapletal vekslem vydělal na svou dobu velmi slušné peníze. Z jeho bytu zmizelo několik set tisíc československých korun. Podezření padlo na dva ze Zapletalových kumpánů z mokré čtvrti a bývalých spoluvězňů. Oba trpěli finanční nouzí, ale pak náhle přišli k penězům.

Jeden poplatil dluhy, druhý dokonce začal stavět dům. Dokázat jim, že mají něco společného s vraždou Františka Zapletala, se ale nepodařilo, ačkoliv je detektivové »načapali« na společné vycházce v lesích za Prahou. Někteří kriminalisté jsou dodnes přesvědčeni, že se tam byli ujistit, že hlava oběti zůstala nenalezena…

1692439:gallery:true:true

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.