Nešikovný pytlák (†64) se sestřelil ze stromu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Nešikovný pytlák (†64) se sestřelil ze stromu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Rodina výletníků z Bratislavy v tehdejším Československu vyrazila v lednu 1988 k ruinám hradu Pajštún nedaleko hranic bývalého Československa a Rakouska. Místo vyhlídek na romantickou zříceninu však zažili šok, když v lese objevili mrtvolu.

Nálezce poslal ženu a děti do vesnice, aby zavolaly hlídku Veřejné bezpečnosti. Sám bezvládné tělo muže prohlédl. Poté co zjistil, že už mu nemůže pomoci, vydal se za rodinou. Když se na místo s příslušníky vrátil, s překvapením zjistil, že tělo leží asi o sto metrů níže, než jej před chvílí opustil.

Mrtvým byl Juraj T. (†64), který měl v blízké vesnici chalupu. Lékař muže ohledal a zjistil, že byl zastřelen loveckou puškou. Podrobnější analýza pak odhalila, že v okamžiku, kdy vyšel výstřel, bylo ústí hlavně zhruba dvacet centimetrů od těla. Pokud by na něj mířil vrah, nejspíš by nestál takto blízko a neriskoval by, že se muž jeho zbraně zmocní. V případě, že se však mrtvý zranil sám, kde je puška?

Detektivové nakonec zjistili, že s mrtvolou manipulovala dcera Juraje T. se svým mužem. Když dvojice slyšela, že v lese leží tělo, pochopili, o koho jde. Chtěli zabránit tomu, aby se zjistilo, že Juraj T. pytlačil. Na místě si všimli, že ve větvích stromu, ve výšce zhruba dva metry nad zemí, visí Jurajova lovecká zbraň. Vzali ji a ukryli, tělo pak přesunuli. Záhada smrti Juraje T. se tím vysvětlila. Vydal se pytlačit a kvůli rozhledu vylezl na strom. Zbraň si pověsil na větev tak nešikovně, že z ní vyšla rána a muž sám sebe setřelil dolů...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.