Policistku zabil lékař! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Policistku zabil lékař!

Fotografie
Fotografie (internal)

Policistce (37) se udělalo v lednu 1993 špatně, a proto odjela do nemocnice. Lékaři ji poslali na psychiatrii s tím, že je hysterická. Stav ženy se však nelepšil. Neurolog se pokusil o subokcipitální punkci, tedy o odebrání mozkomíšního moku z krční páteře. Policistka krátce na to zemřela.

Žena dorazila do nemocnice 6. ledna 1993 a stěžovala si na necitlivost v rukách a nohách. Přiznala zároveň, že se pohádala s manželem. Lékař prohlásil, že je hysterická a její obtíže jsou psychického původu. Policistka skončila na psychiatrickém oddělení.

Její stav se však nelepšil, měla křeče a teplotu. Lékaři jí však stále jen podávali utišující medikamenty. Horečka neklesala, naopak 19. ledna stoupla nad čtyřicet stupňů. K pacientce byl přivolán neurolog, který se dvakrát pokusil odebrat mozkomíšní mok při lumbální punkci. V moku však vždy našel krev, a tak se pokusil o subokcipitální punkci, tedy odběr moku z oblasti krku.

Ve chvíli, kdy ženě jehlu do páteře zapíchl, zkolabovala a přestala dýchat a krátce na to zemřela. Kolegové mrtvé ženy pochopitelně chtěli vědět, co se stalo. Při vyšetřování však znalecké posudky vyloučily, že by zemřela kvůli lékařskému výkonu. Příčinou smrti byl zřejmě zápal mozkových blan neznámého původu. Soud konstatoval, že neexistují důkazy, že by lékaři pochybili. Nad smrtí ženy zákona ale navždy zůstává hořká pachuť…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.