Hádka chlapců (16 a 19) o holku skončila vraždou a pokusem o sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hádka chlapců (16 a 19) o holku skončila vraždou a pokusem o sebevraždu

Mladík svého soka ubodal.
Mladík svého soka ubodal. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Chtěl jen jít ven s kamarádem! Domů se ale živý už nikdy nevrátil! Syn Věry Faškové Josef (16) jednoho červnového večera 1960 mámě řekl, že jde ven s kamarádem. Za dvě hodiny ale jeho matka uslyšela na dvoře hluk a šla se do tmy podívat. Uviděla hroznou scénu: na zemi ležel zkrvavený Josef a v hrudníku měl bodné rány. Oživit se ho už nepovedlo.

Kamarád Lukáš vyprávěl, že si spolu vyrazili za děvčaty a u domu potkali hlouček dalších kluků. Josef k jednomu z nich, Pavlovi B. (19), přišel a hned mu vrazil tři facky. Pavel za to sklidil posměch, přestože byl starší, silnější rozhodně nebyl. Kluci se ještě chvíli venku poflakovali a pak se rozešli. Detektivové vyrazili prověřit i Pavla B., u kterého doma nalezli tento vzkaz: „Sbohem, tati, sbohem, mami, sbohem, brácho a ségry, a nezlobte se na mne…“

Rodina o ničem nevěděla, ale ten text prý podle písma Pavel napsat mohl. Policisté ho vyrazili hledat. Našli ho až za dva dny, schovával se v poli. A přiznal se… S Josefem měli zájem o stejné děvče, proto mu chlapec uštědřil ty tři facky. Pavel se urazil a utíkal si pro nůž. Na Josefa si u něj doma počkal a ve vzteku ho bodl. Poté se rozhodl, že spáchá sebevraždu, odvahu na to ale nesebral. Soud ho poslal do vězení na patnáct let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.