Hajný mířil na studenty a chtěl, aby souložili. Pak jednoho z nich zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hajný mířil na studenty a chtěl, aby souložili. Pak jednoho z nich zabil!

Studenta hajný zavraždil, protože toužil po sexu s jeho dívkou.
Studenta hajný zavraždil, protože toužil po sexu s jeho dívkou. (Profimedia.cz)

Obyvatele slovenské obce Mengušovce u Popradu v tehdejším Československu vyděsila 3. srpna 1950 studentka (19) z Prahy, která přiběhla z lesa. Měla na sobě jen svetr a od pasu dolů byla úplně nahá.

Dívka krvácela z levé ruky a hrudníku. „Byla jsem s přítelem na výletě a napadl nás neznámý muž. Měl pušku a chtěl nás zabít,“ líčila mezi vzlyky. Muž na ně mířil zbraní a chtěl, aby se svlékli a před ním souložili. Když jim to ale ve strachu a rozrušení nešlo, začal do studenta (†22) – také z Prahy – bodat a sekat nožem a bít ho puškou.

Přitom zranil i dívku. Když hoch ztratil sílu bránit se, utekla. Policie po vyšetřování zadržela hajného Štefana Čopiaka (26), otce tří dětí. Při výslechu přiznal, že se mu slečna líbila a chtěl se s ní milovat, a to i za cenu likvidace jejího přítele. Když ji viděl obnaženou, nedokázal se už ovládat. Během vyšetřování vyšlo najevo, že v minulosti se vícekrát pokusil o znásilnění, oběti to ale nenahlásily. Byl odsouzen k trestu smrti.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.