Na obličeji mrtvé zdravotní sestry někdo vytvořil z kávové sedliny masku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Na obličeji mrtvé zdravotní sestry někdo vytvořil z kávové sedliny masku!

Romantická schůzka se stala lékaři a zdravotní sestře osudnou.
Romantická schůzka se stala lékaři a zdravotní sestře osudnou. (Profimedia.cz)

Romantická schůzka v půjčeném pražském bytě se v lednu 1959 stala osudnou lékaři O.C. a zdravotní sestře V.H. Majitelka je v něm našla oba mrtvé. Ženu musel někdo polít kávou s lógrem, na obličeji jí po zaschnutí vytvořil »škrabošku«, muž byl v pozici, která nasvědčovala zápasu.

Přivolaní policisté začali po příjezdu na místo mluvit o vraždě a začali minutu po minutě rozplétat poslední chvíle života dvou mladých lidí. Ani jeden nebyl z Prahy, ve stejný den přijeli autobusem z Kostelce nad Černými lesy do hlavního města, doktor měl nastoupit do nemocnice na Veleslavíně, sestřička se teprve přišla ucházet o místo. Na nádraží se setkali se zdravotní sestrou I.K., která s V.H. studovala a rozhodli se zajít na kávu. Jenže nezůstalo pouze u kafíčka a začalo se popíjet. »Táhli« městem, prošli několik kaváren a nakonec V.H. navrhla, že mohou pokračovat v příjemném večírku v bytě její známé, kde měla při pobytu ve městě přespávat.


Koupili několik láhví vína a dorazili do promrzlého bytu. V.H. zapálila plynové hořáky a pokoušela se zatopit v kamnech, oheň jim však vyhasl. I.K. odmítla mrznout a odjela domů. Sestřička s lékařem v sobě však našli zalíbení a zůstali. A otrávili se plynem, vraždu vyvrátila pitva. „V kritické době byli oba v pokoji. O.C. rozpoznal vážný stav V.H., nalil jí na obličej kávu jako jedinou tekutinu, kterou měl po ruce, a běžel do kuchyně. Tam se však do stal do více zamořeného prostředí, potácel se, upadl na příborník, u kterého rozbil sklo, strhl ze stolu ubrus s nádobím a padl na zem,“ zapsali vyšetřovatelé do protokolu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.