Lidská zrůda: Na toulkách po Čechách vraždil, loupil a znásilňoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Lidská zrůda: Na toulkách po Čechách vraždil, loupil a znásilňoval!

Vrah muže třikrát střelil z bezprostřední blízkosti.
Vrah muže třikrát střelil z bezprostřední blízkosti.

Bratři Krejčovi si vyjeli jednoho časného červencového rána 1960 na motorkách z Rakovníka k Novému Strašecí. Cestou uslyšeli výstřely a spatřili na silnici motocyklistu Emila Moravce (†30), nad ním stojící muž křičel, ať zavolají pomoc. Vyrazili proto k nejbližšímu telefonu, když se vrátili k místu nehody, na silnici viděli už jen mrtvého. Jeho motorka byla pryč a s ní i muž, který u něj předtím stál.

Lékař našel v těle Moravce tři průstřely, někdo na něj musel vystřelit z bezprostřední blízkosti! Bratři Krejčovi popsali muže, možného vraha, který na silnici stál. „Asi třicet, tmavovlasý a svalnatý, v khaki plášti,“ uvedli do protokolu.

Ten den také dorazilo na policii hlášení, že v noci byly na polní cestě přepadeny dvě dívky. Násilník s pistolí jednu poslal domů, druhou znásilnil a nechal odejít. Jejich popis agresora seděl na podezřelého z vraždy Moravce. Dívky uvedly, že muž měl na nohou vojenské boty a policii došlo, že možná jde o vojenského zběha Z. Hrušku, na kterého byl vydán zatykač.

Dva dny nato přišly nahlásit jiné dvě ženy, že byly v lese přepadeny, jednu opět muž poslal domů, druhou znásilnil. Nazítří policisté Hrušku u Prahy zadrželi, měl u sebe i svou pistoli. Všichni svědci muže poznali, ten se ke všem činům navíc cynicky přiznal.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.