Omylem probodl nevinného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Omylem probodl nevinného

Nebohému Antonínu Th. probodl vrah krk.
Nebohému Antonínu Th. probodl vrah krk. (Profimedia.cz)

Hrůzný konec měla dlouho očekávaná taneční zábava, která se koncem června roku 1909 konala v obci Černíny u Města Touškova na Plzeňsku. Došlo tam totiž k vraždě jistého Antonína Th. Nožem ho probodl pivovarský dělník V.

Alespoň tak to líčil 1. července zmíněného roku regionální týdeník Český západ vycházející v Plzni. Citujeme z něj: „Při taneční zábavě nožem proboden byl rolnický syn Antonín Th. z Košovic (dnes Košetic – pozn. red.) od pivovarského dělníka V. Druh jeho Sch. byl ve tváři pobodán. Nebohému Antonínu Th. probodl vrah krk, takže zraněný v několika vteřinách vypustil duši. V. pak udal se sám u touškovské četnické stanice a byl dodán do vazby.“

Proč k mordu vlastně došlo? Český západ to vysvětlil v následujících řádcích takto: „Dle všeho jedná se o osudný omyl. Rána měla prý platiti jistému čeledínovi, s nímž žil V. ve sporu, ale na cestě po tmě se V. zmýlil.“ I kdyby šlo skutečně o mýlku, stejně musel být pivovarský dělník V. souzen a potrestán pro vraždu – ránu nožem zasadil sice nevinnému, každopádně však s cílem způsobit smrt.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.