Taxikář přemluvil pistolníky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Taxikář přemluvil pistolníky

Původně chtěli mladíci jet do Ostravy.
Původně chtěli mladíci jet do Ostravy.  (Ilustrační foto ara)

Sotva dva mladíci v Liberci nastoupili jednoho červencového podvečera roku 1989 do taxivozu, už řidič hleděl do ústí namířené pistole. Zazněla výzva: »A jedeme do Ostravy!« Představa ryta dlouhého zhruba čtyři stovky kilometrů by byla pro řidiče lákavá.

To by ho ovšem dva ještě holobradí zákazníci nesměli ohrožovat zbraní a nesměli by kategoricky zdůrazňovat, že jejich cesta do města oceli a uhlí bude samozřejmě bezplatná. Taxík se rozjel a urazil několik kilometrů. Během jízdy se však muži za volantem podařilo mladíky přesvědčit, že by si neměli zkazit život vlastně na jeho počátku ozbrojenou loupeží.

Chasníci chvíli přemýšleli, pak na něj kupodivu dali a vystoupili z vozu. Vzápětí se vyděšený »dročkář« obrátil na nejbližší služebnu bývalé Veřejné bezpečnosti. Ta po dvojici pistolníků zahájila pátrání a už ve dvacet hodin téhož večera je dopadla v Jablonci nad Nisou. Šlo o teenagery (oba 17) z Prahy, z nichž jeden u sebe měl střelby schopnou pistoli ráže 7.65 milimetrů a padesát ostrých nábojů k tomu. V tomto věku už mládenci museli počítat s obžalobou pro trestné činy nedovoleného ozbrojování a pro pokus loupeže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.