V hádce zabil odpůrce kamenem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V hádce zabil odpůrce kamenem

Vražedným nástrojem byl obyčejný kámen.
Vražedným nástrojem byl obyčejný kámen. (Ilustrační foto ara)

Prudká rána kamenem do hlavy srazila v září 1965 k zemi jistého Josefa S. (†54). Na následky tohoto útoku nešťastník vzápětí zemřel. K tragické události došlo před restaurací Sport v Ostravě a deník Rudé právo o ní napsal 21. září zmíněného roku.

Co se vlastně v tehdejším hornickém a hutnickém městě odehrálo? Josef S., bytem v Ostravě, popíjel ve jmenované restauraci alkoholické nápoje a nebyl sám. A jak už to tak bývá, právě alkohol v krvi se stal hlavní příčinou nejprve slovního sporu pijáků, který přerostl v násilí. Oponent Josefa S. při odchodu z podniku popadl těžký kámen a svého odpůrce jím prudce udeřil do lebky.

Zaskočený muž neměl šanci takový útok přežít. Pachatel vzápětí z místa činu zmizel. Případem se okamžitě začali zabývat ostravští kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti a podařilo se jim útočníka zjistit a dopadnout. Byl jím Jan P. (24), dělník Pozemních staveb Ostrava z obce Porubka v okrese Michalovce na východním Slovensku, přechodně bytem v Ostravě. Čekalo ho obvinění ze spáchání trestného činu vraždy, poté obžaloba prokurátora a nakonec soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.