Hádku ukončilo smrtící bodnutí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Hádku ukončilo smrtící bodnutí

Oběť i útočník bydleli ve Vrbně pod Pradědem.
Oběť i útočník bydleli ve Vrbně pod Pradědem.  (Ilustrační foto ara)

Bydlet na ubytovně a dostat na pokoj krajně nesympatického parťáka, který se často a rád hádá, to dokáže soužití notně otrávit. Ovšem zbavit se nepříjemného týpka vraždou, to je samozřejmě naprosto nepřípustné.

Nastíněný problém, který skutečně vyvrcholil vražedným útokem na spolubydlícího, nastal počátkem září 1985, a to na ubytovně ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Jedna z četných hádek mezi mladším mužem (32) a o něco starším uživatelem (†41) téhož pokoje narušila klid podzimního nedělního dne.

O mladším muži se vědělo, že už osmkrát stanul před soudem pro násilné trestné činy, ale nikdo na svobodárně nepředpokládal, že nedostatek argumentů ve slovním sporu »vyřeší« ostře nabroušeným nožem! Bodl svého oponenta do hrudníku a ten při převozu do nemocnice zemřel. O tragédii informoval denní tisk dne 4. září uvedeného roku. Kromě věku obou ale nezveřejnil nic bližšího ani o vrahovi, ani o jeho oběti. Pachatel zločinu byl zatčen a už podeváté usedl před soudem na lavici obžalovaných. Poklidným menším městem pod Pradědem vražedný skutek patřičně otřásl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.