Seniorku chtěl udusit polštářem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Seniorku chtěl udusit polštářem

Polštář se měl stát vražednou zbraní.
Polštář se měl stát vražednou zbraní. (Ilustrační foto ara)

Spoustou kriminálů protřelý darebák z Mělníka (47) si v »zamřížovaném ubytování« poseděl už jedenáctkrát. A to ve společnosti sobě rovných ničemníků. Nenapravitelný násilník, lupič poberta a výtržník v jedné osobě v únoru roku 1971 přepadl a pokusil se zabít seniorku (80).

Proč? O tom referoval denní tisk 17. února zmíněného roku. Darebnému Středočechovi došly prachy. Rychle se rozkutálely a zlotřilec usoudil, že nejsnáze si k nim pomůže přepadením některé bezbranné oběti. A tak se v rodném městě na soutoku Labe s Vltavou vypravil loupit do bytu osamělé seniorky (80). Jakmile mu po zazvonění bezelstně otevřela dveře, vpadl dovnitř, zabouchl za sebou dveře. Do překvapené a vyděšené babičky se rovnou pustil pěstmi a fackami. Bil ji do obličeje i po těle, takže jí způsobil několik zranění.

Pak svůj útok vystupňoval. Pohrozil stařence, že je mu všechno jedno, a tak že ji klidně zamorduje. Dokonce ztýranou ženu povalil na postel a začal ji dusit polštářem. Jenže přepadená paní peníze doma prostě neměla. A tak zklamaný desperát z jejího bytu odešel se sprostými urážkami, ovšem s nepořízenou. Žena jeho řádění naštěstí přežila. Mělničtí kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti už věděli, za kým a kam jít. A tak se neúspěšný bandita brzy ocitl v jejich služebně. Pak v policejní cele a nakonec už podvanácté na lavici obžalovaných před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.