Smrt tchyně zůstala nepotrestána | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt tchyně zůstala nepotrestána

Ženu ničil alkohol.
Ženu ničil alkohol. (Ilustrační foto ara)

Osvobozujícím rozsudkem skončilo 20. února 1907 před porotním soudem v Jičíně líčení proti malíři pokojů Rudolfu L. z Městce Králové. Ten čelil obžalobě z úmyslného zabití – 26. ledna uvedeného roku totiž udeřil kbelíkem na vodu do hlavy svou tchyni, čímž jí prorazil lebku.

O případu referoval vzápětí denní tisk. Když si spořádaný občan Rudolf L. bral za ženu hezkou a mladou dívku, netušil, že její matka, jež s nimi žila ve společném bytě, mu zničí manželství. Tchyně totiž holdovala kořalce a k pití svedla i dceru. Proseděly spoustu času nad lahví a mladá paní L. se téměř nestarala o dvě děti, které s mužem měla. Manželovy výčitky a prosby nebrala v potaz, pila a pila...

Pak malíř zjistil, že se z bytu ztrácejí různé předměty – tchyně je totiž prodávala, aby měla peníze na chlast. Osudného dne se Rudolf vrátil z práce a žena i tchyně byly opět pod obraz. Že se děti potulovaly v mrazu někde venku? To jim bylo jedno. Do hlavy rodiny vjel vztek, což odnesla stolička, již Rudolf roztřískal. Tchyně mu hrubě spílala, až malíř popadl kýbl a mrštil jím po ní. Seniorka na místě vypustila duši. Když se pak porota shodla na výroku »nevinen« a soudce zbavil Rudolfa L. žaloby, auditorium v jednací síni to kvitovalo bouřlivým potleskem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.