Zabila kvůli kousku salámu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Zabila kvůli kousku salámu

Muž se dělil o jídlo se psem a stálo ho to život
Muž se dělil o jídlo se psem a stálo ho to život (Ilustrační foto ara.)

Před porotou soudu v Ostravě stanula v únoru 1935 Marie S. (47) z ostravské části Přívozu, vdova po železničáři. Byla obžalována ze zločinu zabití vlastního manžela. Porota ji uznala vinnou jedenácti hlasy proti jedinému.

O tom, co se vlastně stalo, informoval 13. února 1935 deník Polední list: „Loni 7. března krájela manželovi k večeři salám. S. hodil několik kousků psovi, což ji velice rozčílilo, takže hrozila muži, že ho probodne, nepřestane- li. S. však dále krájel kousky salámu psíkovi a Marie se proti němu rozehnala kuchyňským nožem, kterým ho bodla přímo do srdce. Železničář byl převezen do nemocnice, ale již se neprobral a zemřel.“ Marie S. se ke svému činu přiznala a projevila nad ním lítost. Před soudem se omlouvala tím, že »jest velice nervosní a v rozčilení dopouští se i násilností«. Výrok poroty byl téměř jednohlasný, a proto soud vynesl následně svůj rozsudek – odsoudil Marii S. pro zabití nepodmíněně k šestiletému pobytu za mřížemi v těžkém kriminále. „S. vyžádala si třídenní lhůtu na rozmyšlenou, zda trest přijme,“ uzavřel deník.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.