Na šéfa vystřílel zásobník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Na šéfa vystřílel zásobník

Poslední kulku si muž nechal pro sebe.
Poslední kulku si muž nechal pro sebe. (Ilustrační foto)

Okamžiky hrůzy zažil 1. července 1936 obchodník V. v Ružomberoku na středním Slovensku. Ráno na něj jeho zaměstnanec Vilém D. zahájil střelbu z revolveru a vypálil na něj celý zásobník. Přesto šéfa ani jeden náboj nezasáhl. Poslední si D. nechal pro sebe a zastřelil se. 

O incidentu, který ve slovenském městě i okolí vyvolal značný šok, psal deník Polední list hned druhého dne. „Bez dlouhého rozmýšlení vytáhl D. revolver a začal na zaměstnavatele střílet. Obchodník měl ještě tolik duchapřítomnosti, že zavřel před útočníkem dveře. Ten však střílel dál, a protože dveře byly skleněné, nebezpečí, že bude obchodník zasažen, trvalo.

Ten si proto lehl na zem a čekal, až ho někdo vysvobodí,“ popisoval deník barvitě chvíle děsu a strachu o vlastní život, které pan V. prožíval. Nakonec ukončil střelec, který patrně útočil v okamžicích pominutí smyslů, všechno sám. „Vystřílel celý zásobník a poslední kuli si prohnal vlastní hlavou. Byl okamžitě mrtev. Obchodník zůstal jako zázrakem nezraněn,“ uzavřel Polední list. Jaké důvody Viléma D. vedly k napadení palbou z revolveru svého zaměstnavatele, není dodnes zcela jasné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.