Sázka stála opilce život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sázka stála opilce život

Překonat přehradu Starý Harcov se jednomu z kamarádů nepovedlo.
Překonat přehradu Starý Harcov se jednomu z kamarádů nepovedlo. (Ilustrační foto ara)

Zbytečnou smrtí mladého Severočecha (†32) skončila v červenci 1972 doslova hloupá sázka čtyř kamarádů z jedné vinárny v Liberci. Nešťastník se utopil v místní přehradě asi sto metrů od břehu.

O neštěstí informoval deník Rudé právo 28. července 1972. Jak vylíčil, čtveřice přátel popíjela ve vinárně nedaleko přehrady víno, a to hojně... Bohužel, když v červencovém vedru mužům stoupl alkohol až příliš do horkých hlav, začali se sázet. A sice o to, kdo rychleji přeplave jezero Liberecké přehrady, nazývané také vodní nádrž Starý Harcov. Všichni čtyři se sázky zúčastnili, a také s úspěchem přeplavali na druhý břeh. Při návratu zpět se ovšem jeden z plavců, kterým v žilách kolovala přemíra alkoholu, začal topit. Zoufale se snažil udržet se nad hladinou, ale po chvíli marného úsilí zmizel pod hladinou. Trojice ostatních přehradu opravdu přeplavala, ovšem vítěz sázky se ze své výhry rozhodně netěšil... O utonutí plavce, který přecenil své síly a schopnosti, informovali přítomní bývalou Veřejnou bezpečnost. Jeho bezduché tělo bylo podle Rudého práva nalezeno a z vody vytaženo až po třech hodinách.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.