Násilníka zatkl armádní kapitán | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Násilníka zatkl armádní kapitán

Fotografie
Fotografie (internal)

Na straně oběti pomoc Štěstěny, na straně násilníka pořádná smůla. Tak by se dal charakterizovat nezdařený pokus mladého darebáka (21) o znásilnění noční chodkyně, který se odehrál v březnu 1970 v Chomutově. Lumpa zpacifikoval kapitán bývalé Československé armády.

O kauze psal deník Rudé právo 28. března 1970. Podle jeho informací se žena domů vracela liduprázdnou ulicí. Tam si ji vyčíhal sexu lačný ničema, který se domníval, že právě tohle je vhodné místo pro noční znásilnění a následný útěk z místa činu. Ovšem přepočítal se... Přepadená žena prokázala značnou dávku odvahy a úspěšně se útočícímu gaunerovi bránila.

Navíc volala o pomoc a násilníkovi se nepodařilo zacpat jí ústa. To byl rozhodující moment, protože ženin úzkostný křik zaslechl voják s kapitánskou hodností z místní posádky. Vyrazil na ulici, neúspěšného zlotřilce srazil k zemi a za pomoci chvatů a hmatů sebeobrany ho odvedl přímo na chomutovské obvodní oddělení někdejší Veřejné bezpečnosti. Muži zákona měli z jeho zákroku nemalou radost, protože kapitán od vojska jim ulehčil jejich práci. Mladík skončil ve vyšetřovací vazbě a pak na lavici obžalovaných před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.