Úředně mrtvá ožila v rakvi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Úředně mrtvá ožila v rakvi

Žena se probrala na vlastním pobřbu.
Žena se probrala na vlastním pobřbu. (Ilustrační foto )

Neuvěřitelné profesní chyby se v březnu 1929 dopustil poblíž Mukačeva na tehdejší Podkarpatské Rusi lékař, který prohlásil manželku zámožného statkáře za mrtvou. Žena, už uložená v rakvi, na začátku pohřebního obřadu oživla! 

O šokující události informoval deník Večerní list 20. března 1929. Podle něj žena delší čas stonala a její zdravotní stav se zhoršoval. Proto ji statkář nechal autem odvézt do mukačevské nemocnice. List pokračoval: „Během jízdy upadla do bezvědomí, tělo začalo tuhnouti a chladnouti. Příbuzní se marně snažili ženu vzkřísiti. Místo do nemocnice ji proto odvezli do márnice. Tam přivolaný lékař zjistil smrt. Proto ženu příbuzní umyli, oblékli v rubáš a vložili do rakve.“ Druhého dne měl být pohřeb.
Deník popsal neuvěřitelnou událost, která nastala, takto: „Než vložili na rakev víko, mrtvá pohnula rukou a otevřela oči. Posadila se. Přítomní hrůzou ani nedýchali. Když žena začala naříkati, dopravili ji konečně do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že pacientčin zdravotní stav není nijak vážný a statkářka se skutečně uzdravila.“ Jak byl postižen doktor, který ji svým osudově chybným rozhodnutím vlastně poslal do hrobu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.