Šílenec rozsekal rodiče i bratra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šílenec rozsekal rodiče i bratra

Vraždil širočinou, tesařskou sekerou.
Vraždil širočinou, tesařskou sekerou. (ilustrační foto ara)

Trojnásobnou vraždu spáchal v Sečovcích v tehdejším Československu Ján J. (29).
V noci na 1. června 1965 umlátil sekerou vlastního
otce, matku i staršího bratra.

Nicnetušící městečko poblíž okresního města Trebišova se probudilo do hrůzného rána. Jak 2. června 1965 informoval denní tisk, vrah postupně zaútočil širočinou na spící rodiče a potom i na sourozence. Se všemi bydlel ve společné domácnosti. Nedal jim nejmenší šanci na obranu. Přivolaný lékař bohužel mohl konstatovat jen trojnásobnou smrt. Vrah z místa činu zmizel a kriminální služba východoslovenské Veřejné bezpečnosti po něm vzápětí vyhlásila pátrání.

Díky dobré spolupráci s místními občany trvalo jen několik hodin, než ho detektivové vypátrali, zatkli a převezli na svou služebnu. Pachatel hrůzného masakru byl už předtím vícekrát označen za nebezpečného psychopata. Několikrát byl také hospitalizován v psychiatrické léčebně. Pokaždé byl ale propuštěn do domácího ošetřování. Do blázince byl také po zatčení a výslechu z kriminálky předán. S ohledem na jeho zdravotní stav nebyl trojnásobný vrah trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.