Vraždě ženy zabránili sousedé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vraždě ženy zabránili sousedé

Manželé žili na nymburském sídlišti
Manželé žili na nymburském sídlišti (Ilustrační foto ara.)

Život mladé ženě (25) zachránili v březnu 1970 na jednom ze sídlišť v Nymburku sousedé. Když zoufale volala o pomoc, vyrazili dveře bytu a doslova nešťastnici vytrhli z rukou jejího běsnícího manžela. Ten byl rozhodnutý ženu zabít.

O incidentu, který ve městě nad Labem vyvolal mimořádné rozhořčení, informoval deník Rudé právo 13. března 1970. Případ vyšetřovala kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti jako nedokonaný pokus vraždy. Podnapilý muž po návratu domů z hospody začal svou manželku škrtit a tloukl její hlavou o stěnu pokoje. Proč mezi manželi ke konfliktu došlo, deník neupřesnil. Volání napadené ženy naštěstí zaslechli sousedé. Vnikli do bytu, a jak napsalo Rudé právo, »muže izolovali«. Přispěchali právě včas. Napadená proto naštěstí neutrpěla vážnější zranění. Násilník byl podle zprávy deníku »dopraven na pohotovostní lékařskou službu a odtud pak na psychiatrii do Kosmonos «. Zda útočník skončil před soudem, nebo byl dlouhodobě hospitalizován v psychiatrické léčebně, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.