Zastřelil tchána a dostal krávu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zastřelil tchána a dostal krávu

Za vraždu dostal krávu.
Za vraždu dostal krávu. (Ilustrační foto ara)

O případu »strašlivé manželské vraždy«, k níž v lednu 1928 došlo v jedné obci poblíž někdejší československo-maďarské hranice na Podkarpatské Rusi, informovalo užhorodské četnictvo. Štefan A. tehdy zastřelil vlastního tchána, rolníka Jana A. Za vraždu dostal krávu.

Byl to případ, nad kterým dnešní čtenář jen udiveně kroutí hlavou. Blíže ho 28. ledna 1928 popsal deník Večerní list. Podle jeho informací byl Jan A. nalezen v lese s prostřeleným břichem. Vzápětí vydechl naposledy. Užhorodské četnictvo při vyšetřování vražedného skutku zjistilo, že Jan A. byl ženatý a měl jednu manželskou dceru. Svou ženu ale opustil a žil nemravně s její neteří. S tou zplodil hned tři děti. K rozhodnutí odstranit Jana A. dospěla jeho zákonitá manželka poté, co muž oznámil, že majetek po něm nezdědí manželská dcera, nýbrž tři nemanželští potomci. To nepřenesla manželka přes srdce. Smluvila se s vlastním zetěm Štefanem A., kterému slíbila za odstranění Jana A. krávu. Tu také Štefan po spáchání vraždy od tchyně dostal. Při vyšetřování se k činu přiznal. „Vrah a zločinná žena, která si ho najala, byli zatčeni,“ zakončil Večerní list svou informaci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.