Smrt na taneční zábavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smrt na taneční zábavě

Taneční zábava skončila tragédií.
Taneční zábava skončila tragédií. (Ilustrační foto ara)

 Po nedělní taneční zábavě ve znojemském Lidovém domě zemřel v březnu 1970 mladý muž (†18). Další účastníci tancovačky ho doslova ubili k smrti. Nešťastník ovšem předtím kudlou pobodal jiného teenagera (18).

O kriminální kauze informoval deník Rudé právo 17. března 1970. Napsal, že vše začalo večerní rvačkou mezi návštěvníky Lidového domu. Během bitky vytáhl jeden z mladíků z kapsy kapesní nůž, kterým pak na překvapeného oponenta zaútočil. Než se napadený vzpamatoval, ostří nože ho několikrát zranilo. Naštěstí nikoli vážně. Na to ovšem zareagovali kamarádi krvácejícího mládence, a protože v žilách mnoha účastníků tancovačky kolovalo značné množství alkoholu, začali ho »bránit« zcela neadekvátním způsobem. Zbili ho do bezvědomí. Když sanitka převezla odzbrojeného a zmláceného mládence do znojemské nemocnice, nepodařilo se již tamějším lékařům jeho život zachránit.
Případ převzali jihomoravští kriminalisté a zahájili vyšetřování. S jakým výsledkem ho ukončili, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.