Manželku sekl dvanáctkrát do hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Manželku sekl dvanáctkrát do hlavy

Manželku napadl sekerou.
Manželku napadl sekerou. (Ilustrační foto ara)

Pro hrůzný pokus o vraždu vlastní manželky zadržela východočeská kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti v březnu 1970 násilníka (49) z Úpice na Trutnovsku. Nejprve ji škrtil, pak posekal sekerou.

O otřesné události, která v Úpici a širokém okolí vyvolala mimořádné zděšení a rozhořčení, informoval deník Rudé právo 17. března 1970. Napsal mimo jiné: „Zadržený muž řešil rozhárané rodinné poměry tak, že v noci na pátek začal manželku nejprve škrtit. Poté jí zasadil do hlavy celkem dvanáct ran sekerou. Její stav je velice vážný.“ V úpickém domě, kde manželé žili, stejně jako v širokém okolí byly jejich značně neutěšené vztahy všeobecně známé. Že však muž nakonec sáhne k tak hrůznému, až hororovému řešení partnerské krize, se nečekalo. Zda se napadené ženě, která skončila v nemocnici, nakonec přece jen poštěstilo přežít, není známo. Neurvalý násilník byl obviněn, obžalován a posléze postaven před Krajský soud v Hradci Králové.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.