Manžela bodla pětkrát nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Manžela bodla pětkrát nožem

Manžela bodla pětkrát nožem
Manžela bodla pětkrát nožem  (Ilustrační foto ara)

Pokusem zavraždit svého chotě vyvrcholila 10. března 1970 prudká hádka ženy s manželem, podpořená značně alkoholem. Rozzuřený muž nejprve tloukl svou ženu (35) do hlavy. Ta ho na oplátku bodla nožem. A to hned pětkrát...

O kauze informoval denní tisk 11. března 1970. Podle něj si manželský pár nejprve poseděl a popil v jedné z karvinských restaurací. Pak se oba vydali na cestu domů, během které se pohádali, a to ze zcela banálního důvodu.  „Hádka pokračovala i doma. Muž pak uhodil manželku několikrát pěstí do hlavy. Ta vzala kuchyňský nůž a pětkrát ho bodla. Také do hlavy...“ popisoval průběh události tehdejší tisk. Pachatelku vzal okresní prokurátor v Karviné do vyšetřovací vazby, a to pro pokus spáchat vraždu. „Žena sama vypověděla, že měla skutečně v úmyslu manžela zabít,“ napsal deník Rudé právo. Muž těžká zranění naštěstí přežil. Byl odvezen do nemocnice a tam zdárně léčen. Proto byla jeho paní souzena nikoli pro dokonanou vraždu, ale »pouze« pro pokus vraždy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.