Zloděj uškrtil seniora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Zloděj uškrtil seniora!

Seniora vrazi uškrtili.
Seniora vrazi uškrtili. (Profimedia.cz)

Mrtvého staršího muže (†69) našli v domku v Dobroníně na Jihlavsku sousedi v lednu 1984. Soudní pitva následně prokázala, že nešťastník nezemřel přirozenou smrtí. Její příčinou bylo udušení z uškrcení.

Případem se tedy začala zabývat tehdejší mordparta jihomoravské kriminálky z Brna, protože jihlavský okres v té době spadal do Jihomoravského kraje. Detektivové a vyšetřovatelé se pustili do své práce a na konci bylo úspěšné dopadení a usvědčení dvou vrahů.

Denní tisk 23. ledna 1984 psal: „Příslušníci VB odhalili vrahy, muže (29) z Jihlavy a jeho komplice (38) z Dobronína. Ti kritického dne vnikli do domku a chtěli tam ukrást peníze. V bytě však nečekaně zastihli spícího majitele. Ten se probudil a oba poznal.“ Dva vylekaní chmatáci se v následujících chvílích bohužel stali vrahy. V obavách před prozrazením seniora uškrtili. Pak prohledali byt a ukradli tam náramkové hodinky, dvě tranzistorová rádia a další věci. Oba darebáci byli obviněni a následně obžalováni z vraždy a putovali před trestní senát jihomoravského krajského soudu v Brně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.