Sedláka postřelil »kabát«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sedláka postřelil »kabát«!

Sedlák si vyrazil do lesa se zbraní v kapse.
Sedlák si vyrazil do lesa se zbraní v kapse. (Foto: ara)

Mimořádně smutné Vánoce prožívala v roce 1939 rodina sedláka B. z Jankovic. Otec, živitel rodiny, totiž zahynul 15. prosince zmíněného roku v lese. A skutečně kuriózním způsobem.

Nešťastník si v lese při práci svlékl kabát a neopatrně ho odhodil na hromadu kamení opodál. To bylo bohužel to poslední, co v svém životě udělal, neboť vzápětí padl mrtev k zemi. Co se stalo? „Z kabátu zakouřilo, třeskla rána a sedlák se skácel k zemi. On totiž nosil nabitou pistoli v kapse kabátu a ta nárazem o kámen spustila oheň.

Kulka vletěla sedlákovi do břicha a okamžitě mu vyrazila život z těla,“ popsal tragédii detailně deník Polední list 16. prosince 1939. Přičemž ovšem kupodivu neupřesnil, o které Jankovice se jednalo. Podle dostupných údajů se v naší zemi nachází celkem pět obcí s tímto názvem – a to na Pardubicku, na Uherskohradišťsku, na Kroměřížsku, na Chebsku a také na Orlickoústecku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.