Zvrhlík honil ženy po parcích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zvrhlík honil ženy po parcích!

Polonahý úchyl se vystavoval ženám.
Polonahý úchyl se vystavoval ženám. (Foto: ara)

Polonahý ničema číhal v létě 1937 v různých pardubických parcích, kde přepadával dospělé ženy, mladé dívky, ba i školačky. Honil je mezi stromy a odvážil se až do městských ulic.

Podle přesných popisů nakonec četníci dopadli dělníka Františka B. (49) z Pardubic. Šlo o ženatého muže, do té doby bezúhonného otce dětí. Četníci zjistili, že František B. podobné ničemnosti páchal dlouhodobě, už od roku 1929. Nikdy však nedošlo ke znásilnění či ublížení na zdraví.

„Pachatel se sklony nejspíše chorobnými tvrdí, že sice ženy strašil a obtěžoval, ale v žádném případě se nepokusil o násilí. Po dopadení tohoto individua bude zase v rodinách se školními dětmi i mezi ženami v Pardubicích a okolí klid a méně starostí.

Po zkoumání lékařském pachatel bude jistě potrestán,“ napsal dobový tisk. Zda František B. nakonec skutečně stanul před soudem a byl odsouzen, není známo. Nejspíš ale skončil v ústavu pro choromyslné...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.