Motorkář se srazil s koňským povozem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Motorkář se srazil s koňským povozem!

Po srážce s povozem zemřeli dva lidé.
Po srážce s povozem zemřeli dva lidé. (Ilustrační foto ara)

Kuriózní dopravní nehoda, při které zemřeli motocyklista J. B. (†22) i jeho otec sedící na tandemu, se odehrála v říjnu 1968 u obce Rudlice na Znojemsku. Nešťastník za řídítky narazil v plné rychlosti do neosvětleného koňského povozu.

Poslední jízda nebohého řidiče motocyklu v jeho životě trvala pouhých sedm minut a měřila slabých deset kilometrů. J. B. z nedalekého Únanova dojel k Rudlicím, kde se po okresce pohyboval neosvětlený koňský povoz patřící místnímu jednotnému zemědělskému družstvu. Na kozlíku seděl vozka J. N. (63). Strašlivému nárazu se nedalo zabránit...

„Řidič i jeho otec byli nárazem usmrceni. Vozka neprojevil žádnou snahu poskytnout poškozeným pomoc a z místa nehody ujel,“ popsal dobový tisk. Údajně proto, že povoz řídil s alkoholem v krvi. Znojemská kriminálka VB ovšem zbabělého J. N. dokázala vcelku rychle najít a usvědčit. Skončil před soudem pro zavinění dvojnásobné smrti a pro neposkytnutí pomoci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.