Vraždil kvůli dluhu z karet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Vraždil kvůli dluhu z karet!

Ženu zranil, jejího syna ale karbaník sekerou zabil.
Ženu zranil, jejího syna ale karbaník sekerou zabil. (ilustrační foto ara)

Spícího bezbranného muže (†50) zavraždil v dubnu 1970 v obci Libeč na Trutnovsku sekerou notorický karbaník Oldřich Č. (46). Matku své oběti velmi těžce zranil. Podle vlastního doznání sáhl po sekeře kvůli dluhu z karet, který nedokázal řádně splatit.

Ničema vpadl v noci do domku, kde hned udeřil ostřím sekery na Annu O. (75), která mu otevřela dveře. Pak vběhl do pokoje. Tam napadl seniorčina syna. Před půlnocí našel Annu O. v tratolišti krve ve dveřích občan F. Š. vracející se domů. Ihned zalarmoval Veřejnou bezpečnost.

Ta našla byt vykradený a u postele muži zákona zajistili zakrvácený »corpus delicti«. VB zabezpečila okamžitý převoz obětí v té době ještě neznámého surovce do nemocnice, kde bohužel syn paní Anny na následky zranění zemřel. Jeho matka krvavou lázeň přežila.

Trutnovští kriminalisté dokázali už za dvě hodiny dopadnout třikrát trestaného recidivistu Oldřicha Č. (46), topiče z elektrárny. Ten se při křížovém výslechu pod tíhou nezvratných důkazů ke zločinnému napadení dvou nevinných obětí v Libči doznal. Zabíjel pro peníze, aby mohl zaplatit vysoký dluh z karet.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.