Zavraždila penzistku pro pětistovku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Zavraždila penzistku pro pětistovku!

Vražedkyně seniorku ubila.
Vražedkyně seniorku ubila. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Pro pouhou pětistovku zavraždila bezcitná recidivistka (48), které poctivá práce nikdy nic neříkala, v dubnu 1986 v Ostravě-Přívoze bezmocnou důchodkyni (†71). Ke zločinu došlo přímo v domku patřícím oběti.

Osmkrát soudně trestaná ničemnice navštívila nic netušící, důvěřivou seniorku s jasným cílem: penzistku usmrtit a z jejího bytu si následně odnést větší finanční hotovost. O dotyčné dříve narozené paní se totiž po Ostravě šuškalo, že »je zazobaná a při penězích «. Trestankyně tušila snadnou kořist. Důchodkyně ji ochotně pustila dovnitř a tím si podepsala svůj vlastní ortel. Peněz chtivá fúrie ji na místě ubila.

Pak vražedkyně nerušeně prohledala celý domek. Její zklamání bylo bezbřehé a nepopsatelné. Našla jen jedinou bankovku – 500 tehdejších korun. Tyto peníze tenkrát stačily tak na jedny lepší dámské boty... Pachatelku vraždy zadrželi detektivové severomoravské krajské mordparty po dvou týdnech přímo v Ostravě. Skončila před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.