Učitel zavraždil školačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Učitel zavraždil školačku!

Holčičku znásilnil a zavraždil její učitel.
Holčičku znásilnil a zavraždil její učitel. (Ilustrační foto Scom)

Mariánské Lázně šokovala roku 1906 surová vražda školačky Idy W. (†7). Když dívenka nepřišla domů z vyučování, hledaly ji stovky lidí. Naděje zhasly o čtyři dny později, když četníci objevili její zmučené tělíčko. Podle výsledků pitvy byla znásilněna…

Hlavním podezřením se okamžitě stal učitel Adolf M. Hned několik svědků vidělo, že malou Idu doprovázel cestou ze školy. On však detektivům při výslechu tvrdil, že dívenka odešla po vyučování domů sama. Brzy po výslechu se pak učitel z Mariánských Lázní vypařil. Neodjel daleko, jen do blízké Plané, kde se schovával u své devadesátileté tetičky. Její sousedé si ho ovšem všimli a udali ho místním strážníkům. Ti učitele vzápětí zatkli.


Další vyšetřování ukázalo, že Adolf M. byl již jednou souzen pro znásilnění a následnou vraždu své bytné v Chebu. Pro nedostatek důkazů byl ale osvobozen. Ze zneužití a umučení nebohé Idy W. se však nevykroutil. „Místo činu bylo poseto spoustou důkazů svědčících právě proti němu. Po několikadenním výslechu se muž ke všemu přiznal a na svoji obranu řekl pouze to, že svého činu nesmírně želí,“ uvedl dobový tisk. Surový vrah skončil před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.