Roky tlel na dně Slap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Roky tlel na dně Slap!

Totožnost Josefa (vlevo) se podařilo vypátrat díky archivním fotkám.
Totožnost Josefa (vlevo) se podařilo vypátrat díky archivním fotkám. (Foto: PČR)

Kostru neznámého muže našel v hloubce dvaceti metrů na dně Slapské přehrady 12. července 2014 sportovní potápěč. Hned se naskytla otázka – nejde o oběť vraždy? Pod vodní hladinou Vltavy už skončila řada »nepohodlných« podnikatelů.

Ostatky neznámého muže, spočívající na dně poblíž autokempu Skalice, vylovili a na břeh přehrady vynesli profesionální potápěči. Vzápětí se pustili do práce policejní specialisté. Trvala dlouhých sedm měsíců. Policisté museli pátrat v archivech a zpovídat pamětníky. Nakonec detektivové uspěli a oznámili, že kostra patřila Josefovi (†31) z Tachovska, který se na Slapech utopil 1. května 1982.

Jistotu mužům zákona daly výsledky testů DNA. Vzorky poskytly Josefovy sestry. Nešťastník se stal obětí nehody, při níž se na přehradě v noci při bouři převrátila loďka. V té seděli tři muži , jen jednomu se podařilo doplavat na břeh. Dva utonuli. Mrtvolu první oběti neštěstí vydala voda dva měsíce po nehodě. Josef si na řádný pohřeb musel počkat 33 roků.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.