Záhady mrtvé krásky: Důvod její smrti překvapil všechny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Záhady mrtvé krásky: Důvod její smrti překvapil všechny!

Příběh inspiroval i legendární seriál.
Příběh inspiroval i legendární seriál.  (Reprofoto: ČT )

Případ záhadné smrti mladé dívky řešili v červnu 1957 detektivové z Příbora na Novojičínsku. Tělo Ilony H. (16) leželo ve vyschlém korytu říčky Kopřivnička. Příběh inspiroval i tvůrce kultovního seriálu Panoptikum města pražského, kteří jej zpracovali v díle nazvaném Letní přeháňka.

Ilona H. byla podle svých kamarádů pohledná, kurážná dívka, která ráda navazovala známosti s chlapci. Chodila sice s vojínem Karlem O., v den své smrti však měla rande s dalším vojákem – vojínem Václavem D. Mladý pár se procházel v přírodě, pak se prý podle tvrzení vojína D. rozešli každý svou cestou.

Soudní lékař po pitvě konstatoval, že příčinou smrti dívky bylo zardoušení. Detektivové prověřovali alibi všech Iloniných současných i bývalých chlapců. Pak však došlo ve vyšetřování k překvapivému zvratu. Několik svědků mužům zákona potvrdilo, že do místa, kde našli mrtvou, udeřil osudného dne blesk. Ilona H. sice neměla žádné typické znaky pro smrt elektrickým proudem, když ale znalci věděli, co mají hledat, našli mikroskopické stopy na vnitřnostech a hlavně kovových součástech oděvu. Dívku zabil tzv. vedlejší kanál bleskového výboje.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.