Strážmistr zavraždil milenku: Tragédie poté pokračovala... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Strážmistr zavraždil milenku: Tragédie poté pokračovala...

Milenci skončili na hřbitově...
Milenci skončili na hřbitově...  (Profimedia.cz)

Dvojnásobná tragédie se udála 1. října 1919 v lese poblíž obce Královec na Trutnovsku. Výstřelem z karabiny zemřela nejdříve Marta R. a vzápětí i její snoubenec Alois R. (†30).

Šetření ukázalo, že šlo o vraždu a sebevraždu. Četnický strážmistr Alois R. byl pěkný proutník. Kromě své oficiální snoubenky Marty R. obšťastňoval i Karolínu H., které také sliboval manželství. Dokonce Karolínu třikrát přivedl do jiného stavu, ovšem žena dvakrát potratila. V době, kdy Alois zastřelil Martu a pak i sebe, s ním byla Karolína v jiném stavu potřetí. Když zemské četnické velitelství povolilo strážmistrovi sňatek s Martou, těhotná Karolína po něm požadovala odškodné ve výši deset tisíc československých korun.

Četník ji však odbyl s tím, že nedostane nic. Zhrzená žena se tedy obrátila na matku nastávající nevěsty a také na nadřízeného povedeného strážmistra. Pohrozila, že bývalého milence hodlá žalovat pro »svedení při slibu manželství« a pro »svádění k vyhnání plodu«.  Před tragickou událostí se Alois R., Marta R. a Karolína H. setkali na nádraží v Žacléři. Mluvili spolu dvě hodiny. Pak Alois a Marta odešli do lesa a třeskly smrtící výstřely. Zda se snoubenci na společném odchodu dohodli, či zda doprovodila Marta svého milého do záhrobí nedobrovolně, se už dnes nedozvíme. Ostatky Aloise a Marty byly pochovány ve společném hrobě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.