Vězeň sehrál pořádné divadlo: Pomohlo mu to z lochu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vězeň sehrál pořádné divadlo: Pomohlo mu to z lochu?

Vězeň si myslel, že se z lochu dostane tak snadno.
Vězeň si myslel, že se z lochu dostane tak snadno. (scom)

Recidivista Bohumil V. (24) vymyslel originální plán, jak utéct z vězení. Předstíral, že vypil louh. Doufal, že bude převezen do nemocnice, odkud snáz pláchne.

Devětkrát trestaný Bohumil V. dobře věděl, jak to v kriminále chodí. Už několikrát zažil, že byli vězni v akutním ohrožení života převezeni sanitkou do nejbližší civilní nemocnice. Rozhodl se, že toho využije. Předpokládal, že ve špitále se třeba zmocní zbraně a prostřílí se ven.


Na své »představení« se Bohumil V. pečlivě připravil. Aby věrohodně simuloval otravu, spolkl čtyři tablety harburnu, medikamentu na bázi chininu. Potom i dvě tablety léku na srážení teploty Vicedrinu. Díky tomu se začal potit, zvedl se mu tlak a zrychlil pulz. Potom si potřel zuby a límeček košile čisticím přípravkem Lysol. Pak si počkal, až kolem něj bude dost svědků z řad ostatních odsouzených, dramaticky vykřikl, že už nechce žít, vytáhl lahev s lysolem a předstíral, že se zhluboka napil. Vězeňský lékař konstatoval, že dech Bohumila V. je skutečně lysolem cítit, ale v ústní dutině neviděl žádné stopy poleptání. Přikázal tedy, aby muži vypumpovali žaludek. Potvrdilo se tak doktorovo podezření, že Bohumil V. lysol vůbec nespolkl. »Geniální« plán útěku tak selhal.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.