Zbytečná smrt: Ubil důchodce kvůli cigaretám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zbytečná smrt: Ubil důchodce kvůli cigaretám!

Antonín K. byl náruživý kuřák, kvůli cigaretě i zabil.
Antonín K. byl náruživý kuřák, kvůli cigaretě i zabil. (Aha! – Václav Nekvapil)

Spor o krabičku cigaret byl impulsem k brutální vraždě. Recidivista Antonín K. (35) ubil důchodce Karla A. (77) jen proto, že mu senior nedovolil vzít si jeho cigarety.

V lednu 1978 byla hospoda ve Velkých Losinách na Šumpersku plná Karlů, kteří slavili svůj svátek. Mezi nimi byl i Karel A. Mezi slavící skupinky se snažil vetřít i Antonín K., který doufal, že využije rozjařenosti oslavenců a dostane se k nějaké té kořalce zdarma. Příliš úspěšný ale nebyl, a tak chtěl alespoň sebrat krabičku »opuštěných« cigaret. Kuřivo však patřilo právě Karlovi A. a ten se ozval. Cigarety Antonínovi K. nedal.

Recidivista se rozčílil a na seniora si počkal, když šel Karel A. domů. Dostihl ho u »božích muk« za obcí, kde se na něj vrhl. Nejprve ho bil pěstmi do hlavy, když Karel A. upadl, tloukl ho i do břicha. Pak seniora svázal a okradl. Nebohý muž utrpěl krvácení do dutiny břišní a zemřel. Doma si zkušený kriminálník Antonín K. prohlédl kalhoty. Protože věděl, že krev nelze vyprat, potřísněná místa vystřihl. Netušil však, že detektivové již mají k dispozici i nové metody a expertizy. Na kalhotách totiž ulpělá okem neviditelná vlákna z oděvu mrtvého seniora. A to také vraha usvědčilo. U soudu vyslechl rozsudek deset let odnětí svobody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.