Vrhnul se na postiženou: Znásilňoval s nohou v sádře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Vrhnul se na postiženou: Znásilňoval s nohou v sádře

Muž zneužil dívku, která nemohla poznat nebezpečí.
Muž zneužil dívku, která nemohla poznat nebezpečí.  (scom)

Zvrhlík zneužil v dubnu 1976 příležitosti a znásilnil mentálně retardovanou Marii F. Ohavný čin se mu podařil, ačkoliv měl nohu v sádře. Kriminalistům nebylo jasné, proč se žena nebránila...

Perverzní rodinný známý využil momentu, kdy byl s Marií F. v bytě sám. Svlékl ji, položil na postel a znásilnil. Žena se mu neubránila, přestože měl násilník pravou nohu až po tříslo v sádře. A právě tím, že nepoužil žádné násilí, se muž hájil. Marie F. trpěla podle lékařských posudků slabou mentální retardací, v té tobě se užíval termín debilitou. Její rozumové schopnosti byly zhruba na úrovni dvanáctiletého dítěte, měla by tedy dokázat rozpoznat, že jí hrozí nebezpečí.


Ukázalo se však, že kromě mentálního postižení trápila nešťastnici i rozvinutá Parkinsonova choroba. Nohy i ruce se jí nezvladatelně třásly. Při rekonstrukci se jasně prokázalo, že má v pažích tak málo síly, že neměla v boji s dospělým muže nejmenší šanci. Stačilo ji jen povalit a přidržet. Soud rozhodl, že zvrhlík sice neužil násilí, zneužil však bezbrannosti oběti, a i na to zákon pamatuje. Za znásilnění si šel muž sednout za mříže na pět let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.