Jak ke tragédii došlo? Bachař zastřelil kolegu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Jak ke tragédii došlo? Bachař zastřelil kolegu!

Vězeňský dozorce měl na triku nejen vraždu, ale i dva další pokusy o vraždu.
Vězeňský dozorce měl na triku nejen vraždu, ale i dva další pokusy o vraždu. ( Ilustrační foto Profimedia.cz)

 Ulicemi městečka Ž. nedaleko Levice v bývalém Československu třeskl v červnu 1981 výstřel. Na chodníku zůstal ležet František A., který pracoval jako dozorce v místní věznici.

Detektivové nejprve předpokládali, že si s Františkem A. přišel vyřídit účty některý z propuštěných vězňů. Skutečnost ale byla ještě horší. Vraždil kolega.
Při výsleších spolupracovníků si kriminalisté všimli, že dozorce Štefan V. je v obličeji poškrábaný a na kalhotách má stopy krve. Při domovní prohlídce se u něj našla zbraň značky FN Herstal, z níž se střílelo na Františka A. Štefan V. se k vraždě přiznal, o motivu však mluvit odmítal. Nejspíš se ale jednalo o pomstu.


František A. zjistil, že Štefan V. za úplatu přebírá balíčky od příbuzných vězňů a potom je odsouzeným předává. Vyšetřování povedeného dozorce však neskončilo. Detektivové prověřili dva staré nevyřešené případy pokusů o vraždu, v nichž figurovala puška značky FN Herstal. Ukázalo se, že Štefan A. postřelil do levé nohy roku 1979 Arpáda B., který ho nachytal při krádeži jablek. A jeho zlodějské eskapády vedly ještě hlouběji do minulosti. Jánovi B., jenž ho načapal, když na poli kradl pro změnu salát, prostřelil rameno. Za své zlé skutky vyslechl Štefan V. čtrnáctiletý trest.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.