Adam popravil sekerou matku postižené dcery před jejíma očima. Pak udělal něco podivného… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Adam popravil sekerou matku postižené dcery před jejíma očima. Pak udělal něco podivného…

Matku zabil vrah bez zaváhání, nad postiženou dívkou se ale slitoval. (ilustrační foto).
Matku zabil vrah bez zaváhání, nad postiženou dívkou se ale slitoval. (ilustrační foto). (Profimedia.cz)

Adam C. z Rimavské Soboty v bývalém Československu ohlásil v srpnu 1985, že se asi něco stalo jeho známé Anně P. Na první pohled pozorný kamarád byl však ve skutečnosti chladnokrevný vrah.

Adam C. příslušníkům VB řekl, že se na Annu P. nemůže už několik dní dozvonit. Když muži zákona otevřeli zamčený dům, skutečně našli ženu ležet mrtvou v kuchyni. Vrah ji ubil sekyrou. Šokující bylo, že nedaleko ležela těžce mentálně i fyzicky postižená dcera nebožky Mária. Dívka byla živá, ale nemohla kriminalistům říct, co se stalo. Mária byla totiž mentálně na úrovni ročního dítěte, a navíc nikdy nemohla ani chodit. Adam C. detektivy upozornil na zlodějíčka Otu R., který se s Annou P. také znal. Při domovní prohlídce u něj pak kriminalisté našli klíče od domu zavražděné. Případ se zdál být vyřešen.

Poté se ale začaly objevovat různé nesrovnalosti. Soudní lékař prohlásil, že Anna P. zemřela maximálně den před nálezem těla. A ani stav postižené dívky neodpovídal několika dnům žíznění a hladovění. Přihlásili se navíc svědci, kteří vypověděli, že Adam C. se s Annou P. hádal kvůli penězům. Adam P. se k vraždě nakonec přiznal. Ženu zabil on a pak se vše snažil hodit na Otu R. Na stanici VB šel údajně proto, že nechtěl, aby Mária zemřela žízní. Dívce neublížil, protože znal její stav. Věděl, že pro něj nemůže být za žádných okolností hrozbou. Ve vězení vrah skončil na patnáct let.



Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.