Pomalá nechutná vražda: Seniorku lupiči udusili peřinou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pomalá nechutná vražda: Seniorku lupiči udusili peřinou

Spoutaná žena pod peřinou neměla šanci přežít.
Spoutaná žena pod peřinou neměla šanci přežít. (scom)

Důchodkyně Anna V. z Prahy žila osaměle ve svém rodinném domku. Povídalo se o ní, že má našetřené velké úspory. V březnu 1984 přestala vycházet z domu a sousedé záhy našli už jen bezvládné tělo. Vrazi ji svázali a udusili její vlastní peřinou.

V případu násilné smrti nebohé seniorky sehrála významnou roli, na svou dobu moderní, technika. Detektivové si totiž ohledání místa činu i nebožky natáčeli na videokameru. A to pomohlo usvědčit pachatele z vraždy. Lupiče dopadli kriminalisté poměrně záhy.  Šlo o recidivisty Václava Ch. a Tomáše P. Muži se k vloupání přiznali, připustili i, že důchodkyni svázali prodlužovačkou.

Zcela však odmítali, že by ji chtěli zabít. Peřinu jí prý jen lehce přehodili přes hlavu, aby nemohla křičet. Když odcházeli, byla Anna V. údajně ještě naživu. Z videozáznamu však jednoznačně vyplývalo, že nešťastnice měla peřinu pevně utaženou kolem hlavy tak, aby nemohla dýchat a pomalu se udusila. Bezcitní lupiči navíc na seniorku při prohledávání domu převrhli stůl i s nádobím. Pokud by v tu chvíli byla žena naživu, stačilo by, aby se jen mírně pohnula a většina nádobí by z ní spadla. To se však nestalo. Na záznamu je zřetelně vidět, že příbory i talíře leží na mrtvém těle. Václav Ch. i Tomáš P. byli díky videozáznamu odsouzeni nejen za loupež, ale i za vraždu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.