Tereza Bebarová - Životní změny...
Celých 15 let byla hvězdou seriálu Ulice. Jenže pak přišel pro Terezu Bebarovou (48) velký šok, když její postavu scenáristé vyškrtli a nechali Světlanu umřít. Teprve později pochopila, že všechno zlé je pro něco dobré. Nikdy by bez vyhazovu totiž nemoderovala jeden z nejsledovanějších pořadů Peče celá země, který se dočkal už třetí řady. A nejen to, neuměla by ani sama péct a neposunula by se tam, kde je.
Vlastní kosmetika
Samotnou ji to v životě posunulo na vyšší příčku. Mimo jiné poznala Pepu Maršálka (41) a naučila se lépe péct. K pečení sice vztah měla, jelikož pochází z Moravy, kde se peče ve velkém, ale pekla jen tak pro radost. Až díky show se posunula na zcela jinou úroveň. „Začala jsem péct mnohem intenzivněji a mnohem lépe, navíc z kvalitních surovin a s láskou,“ vysvětlila. Nezůstala však jenom u jednoho projektu. Následoval Čas na TE.BE a pak s Maršálkem Buchty po ránu. Vydali také společnou knížku. Jenže to Tereze zřejmě nestačilo. Začala se zabývat zdravím, a než by propagovala nějakou klasickou kosmetickou značku, raději vyvinula vlastní pečující řadu. Pomohl jí v tom její celoživotní partner Ivan. „Umíchali jsme vlastní recepturu. Když mě pak jednoho dne oslovila majitelka jedné malé české kosmetické firmy a nabídla nám spolupráci, domluvili jsme se, že dá našemu produktu profi podobu. Pak sama vše namíchala, testovala a výsledkem jsme nadšeni. Máme hotové sérum a další produkty,“ svěřila Bebarová, která je velkou vyznavačkou přírodního životního stylu. Otužuje a proti stárnutí se snaží bojovat pomocí přírody. „Nechci nic do sebe píchat, všívat ani jinak aplikovat a zatím na mě nikdo neprovedl žádný neinvazivní ani invazivní zákrok. Chemii prostě odmítám,“ řekla razantně v rozhovoru pro idnes.cz. Herečka se také zabývá mikrobiomem ve střevech a hlídá si svoji štíhlou figuru. Po pětačtyřicítce si totiž všimla, že už nemá štíhlou figuru zadarmo. „Dřív jsem se cpala od rána do večera a váha se maximálně trochu zhoupla, ale pak se mi najednou zpomalil metabolismus. V té době jsem se inspirovala přerušovaným půstem, ale i na něj si tělo zvyklo. Musím hodně přemýšlet, co a kdy sním,“ přiznává s tím, že jí jen dvakrát denně. Jediné, co si však nehodlá odpustit, je červené víno.
Tisícové výdělky
To porotce Peče celá země a kamarád Bebarové Maršálek to má zcela jinak. Ten jídlo miluje a stal se z něj i nástroj na peníze. Slavný cukrář a moravský rodák, který kdysi pekl v Buckinghamském paláci pro britskou královnu Alžbětu II. (†96), se ani nyní nemusí o peníze bát. Kromě porotcování má řadu dalších výdělků a svoje zkušenosti i šikovnost umí zpeněžit. Vydělává mu kniha o čokoládě, kterou prodává za 1550 korun. Další jeho kuchařka vyjde na 1350 korun, což také není málo. Navíc má vlastní čokoládu, za kterou za 400 g zaplatíte 520 korun. Seznam nekončí ani vlastní řadou svíček za téměř tisícovku. Maršálek také pořádá kurzy pečení, které stojí bezmála 7 tisíc korun. A zájem je velký. Za svým úspěchem si stojí, cesta k němu totiž určitě nebyla snadná. Podobně jako Bebarové i jemu osud prostě rozdal ty lepší karty. „Dosáhl jsem v životě a kariéře bodu, kdy si mohu vyzobávat hezké věci,“ přiznává porotce show Peče celá země.
Více čtěte v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.