Dary podzimu: Pečená s plísňovým sýrem a ořechy
POTŘEBUJETE: 1 menší dýně Hokkaidó olivový olej tymián sůl mletý bílý pepř 200 g rukoly 200 až 300 g nivy 150 g vlašských ořechů ArRashid (www.zdraveorechy.cz)
Dýni omyjeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme. Dužinu i se slupkou nakrájíme na menší plátky. Ty rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Následně ji osolíme a přidáme tymián, dle chuti můžeme použít i jiné koření, a bílý pepř. Dýni dáme upéct do trouby na 200 °C, dokud nezměkne, což může trvat cca 35 až 40 minut. Mezitím si opláchneme a necháme okapat rukolu. Plísňový sýr rozdrobíme a vlašské ořechy nakrájíme na menší kousky. Dýni podáváme na rukolovém salátu a přidáme rozdrobený plísňový sýr a vlašské ořechy.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.