Ledové pokušení: Pomerančový sorbet

POTŘEBUJETE: 250 g třtinového cukru, 300 ml vody, čerstvou mátu, šťávu z 6 pomerančů, 1 lžíci jemně nastrouhané pomerančové kůry
V hrnci svaříme vodu s cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách, nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.